Bokhandel

Klikk på produktene for å se pris og utgaver. Bruk bestillingsskjemaet for å sende inn en bestilling, evt. ring Statsarkivet 55965800.

Bergensposten

Tidsskrift som utgis minst 2 ganger i året ved Statsarkivet i Bergen. Her kan en lese artikler skrevet av ansatte ved Statsarkivet, lesesalsgjester, fagpersoner oa. Temaene har veldig vid utstrekning, men alle er relatert til historie, slekt, arkiv eller lignende, med Vestlandet som geografisk knutepunkt.

Heftet er gratis, og kan også lastes ned elektronisk. 


framsiden til Statsarkivet i Bergen. Dokumentene forteller

Statsarkivet i Bergen. Dokumentene forteller

Dokumentene forteller er en serie med kildeeksempler fra Riksarkivet og statsarkivene. Serien er utgitt i forbindelse med 100-årsjubileet for Arkivverket i 2004. Hvert av statsarkivene og Riksarkivet har gitt ut en serie på ni gjennomillustrerte publikasjoner med et bredt spekter av smakebiter fra de respektive arkivene.

Heftet for Statsarkivet i Bergen kan kjøpes fra nettbutikken, men er også i salg fra Statsarkivet i Bergen. 


framsiden til I kongens teneste

I kongens Teneste

Boken I kongens teneste. Militær utskriving frå Bergens stift under Store nordiske krig 1709–1719 er skrevet av Egil Øvrebø. Boken er utgitt i Riksarkivarens skriftserie.

Boken kan kjøpes fra nettbutikken, men er også i salg hos Statsarkivet i Bergen. 

framsiden til Stiftamtmannens kopibok a nr 5, 1711

Stiftamtmannens kopibok

En skriftserie med seks hefter som består av ekstrakter og register til de eldste bevarte kopibøkene fra stiftamtmannens arkiv, 1703-1705. Registreringsarbeidet er utført av Ættehistorisk Institutt.

Heftene selges kun ved Statsarkivet i Bergen. 


framsiden til Lepra

Lepra

Artikkelsamling av Lorentz M. Irgens, Yngve Nedrebø, Sigurd Sandmo og Arne Skivenes. Redaktørene belyser lepraens historie i Norge. Boken er også utgitt på engelsk.

Bøkene kan kjøpes ved Statsarkivet i Bergen. 


bokomslag fattigfolk

Fattigfolk

Boken tar for seg fattigfolk fra 1755 til 2005. Forfatterne ser på innføringen av fattigforordningen i Bergens stift i 1755: bakgrunnen for forordningen, gjennomføringen og konsekvensene for de fattige. Yngve Nedrebø er redaktør.

Boken selges ved Statsarkivet i Bergen. 


framsiden til Regimentschirurgen

Regimentschirurgen

Boken Regimentschirurgen. Wilhelm Johannes Schwindt 1766-1826 og hans lærlinger er skrevet av Torstein I. Bertelsen. Forfatteren ser på hvem Schwindt egentlig var, hvorfor han kom til Bergen og hans betydning for det norske legevesen.

Boken selges ved Statsarkivet i Bergen.