Statsarkivet i Kongsberg ble åpnet i 1994 og er landets yngste statsarkiv. Vi har i overkant av 14 000 hyllemeter arkiver fra våre tre fylker, dette inkluderer både arkiver fra statlig forvaltning og privatarkiver. Det eldste materialet vi har er fra midten av 1500-tallet og det nyeste er fra ca. 2000.

Bruk arkivene!

Om du vil bruke arkivmaterialet kan du besøke vår lesesal, lete i digitaliserte kilder på Digitalarkivet  eller kontakte oss. Én lørdag i måneden har vi åpen lesesal med ekstra bemanning slik at du kan få hjelp til slektsgransking og leting i arkivmateriale. Se program for høsten 2014.  

Vi tar imot grupper på omvisning og har et eget skoleopplegg for niende klasse.  Du kan se smakebiter fra arkivene  her på nettsidene eller som vi presenterer i utstillinger i våre lokaler.

Månedens smakebit: Jo flere jo bedre - rampestreker anno 1895

Ja vi elsker - Grunnlovsjubileet 1814-2014

Norges dokumentarv

Statsarkivet i Kongsberg har fire bidrag på lista over Norges dokumentarv: Kirkebok for Andebu, som er Norges eldste, Telemarkskanalenes arkiv, Larvik grevskaps arkiv og Kongsberg våpenfabrikks arkiv. Se nettutstilling om våre bidrag til Norges dokumentarv.

Aktuelt

Statsarkivet i Kongsberg er i år en av samarbeidspartnerne til Kongsberg Krim,  og byr på krimhistorier fra virkeligheten tirsdag 21. oktober kl. 19. Les mer om arrangementet her.

Lesesalen vil være stengt torsdag 23. oktober, torsdag 6. november og tirsdag 18. november 2014.