Fortidens hemmeligheter

Velkommen til lørdagsåpen lesesal på Statsarkivet i Kongsberg!

Vi vil i tillegg til alle hverdager har åpen lesesal én lørdag i måneden, og disse lørdagene stiller vi med en godt bemannet og aktiv lesesal. Dette er et tilbud til alle som er interessert i slektsforskning og lokalhistorie, og vi oppfordrer spesielt nybegynnere til å ta seg en tur! 

Vi vil være behjelpelige med å finne fram arkivkilder i magasinet og vi kan også hjelpe til med å tyde gotisk skrift. Statsarkivet har arkiver fra Buskerud, Vestfold og Telemark, men det er ingen grunn til å bli hjemme selv om du ikke har slekt i området. Vi har nemlig inngått et samarbeid med DIS-Kongsberg , som vil ha representanter til stede som kan hjelpe til med søking i forskjellige kilder på nett.

Dersom du vil ha starthjelp til slektsforskning, anbefaler vi at du har opplysninger om personer så langt tilbake som til før 1930-tallet.

Vi har valgt ut noen spennende temaer for hver lørdag, og vi viser fram noen relevante eksempler innenfor disse temaene. Men du vil selvfølgelig også kunne få svar på andre ting.

Ta gjerne med egen pc, vi har trådløst nettverk!

  Program våren 2014
Dato Tema
4. januar Folketellinger
Kl. 11.00: Demonstrasjon av søking i folketellinger på nett
1. februar Prestearkiver
Kl. 11.00: Orientering om hvilke kilder man kan finne i prestearkivene
1. mars Utvandring
Kl. 10.30: DIS-Kongsberg orienterer om amerikanske kilder på nett
5. april Dødsfall og skifte
Kl. 10.30: Statsarkivet og DIS-Kongsberg orienterer om dødsfalls- og skiftemateriale i arkivene og på nett

Det er åpent 10-14, og gratis kjeks og kaffe. Velkommen til hyggelige og sosiale dager!