I 1912 bestemte den 20 år gamle Thor A. Olsvigen fra Modum seg for å emigrere. Olsvigen booket billett til tredjeklasse hos White Star Lines agent Ferdinand Elster i Kristiania. Bestemmelsesstedet var Cameron i Wisconsin. Olsvigen forlot Norge den 3. april og gikk om bord i ”Titanic” i Southampton. 

Den 10. april kl. 11.45 seilte den 269 meter lange ”Titanic” ut fra Southampton over den engelske kanal til Cherbourg. Neste anløp var Queenstown, på den irske sydkysten. Den 11. april la skipet ut på Atlanteren og styrte mot NewYork. Etter ca. tre døgns seilas, søndag den 14. april kl. 23.40, støtte det mot et isfjell og forsvant to timer og førti minutter senere.

Olsvigen var blant de 21 nordmennene som omkom ved forliset. Liket ble funnet av ”Mackay Bennett” og begravd i havet. Det ble utbetalt erstatning til de etterlatte fra generalkonsulatet i New York, og av dette brevet kan vi se at Olsvigens foreldre mottok erstatning derfra i tillegg til en sum fra en privat innsamling i England.

Brev fra overrettsakfører på vegne av den etterlatte familie, til sorenskriveren i Eiker, Modum og Sigdal. Ber om utbetaling av erstatning.

Brev 21. september 1916. Eiker, Modum og Sigdal sorenskriveri:Sluttede skifter II-88 (1917)