Nyheter


Siste:


Slektsforskerdagen lørdag 25. oktober kl 10-15 i Arkivsenter sør. Arrangør er DIS Vest-Agder. Det blir bl.a. foredrag om å skrive slektsbok, foredrag om eidsvollsmenn, veiledning i å tyde gotisk håndskrift og slektstorg med stands.

___________________________________

Tidligere:

Vi åpner gratis bokmarked igjen onsdag 8. oktober kl. 9.00. Flere tusen bøker skal ut. Temaene er juss, religion, skole, språk, lokalhistorie, bedriftshistorie, norgeshistorie, statistikk, innberetninger av ulike slag og en mengde diverse.


I sommer var vi på tilsyn hos Vest-Agder fylkeskommune for å undersøke arkivforholdene. Her kan du se rapport og brev med pålegg.


Programmet for høsten på Arkivsenter sør er klart. Stikkord: gotisk håndskrift, kilder om 1. verdenskrig, Slektsforskerdagen, fattigvesenet, kystkulturdag og bokslipp av gratis bøker! Velkommen!


Vi har vært på arkivtilsyn i Kristiansand kommune. Her kan du lese rapporten vår og brev med pålegg.


Ukjente Hamsun-brev! I Statsarkivet i Kristiansand ligger det en tvistesak fra 1919-1921. Blant sakspapirene er det 28 håndskrevne sider fra Knut Hamsun. Les om saken og se hva Hamsun har skrevet.


På leit etter sjømenn? Registrene til mønstringsprotokollene 1860-1940 for Kristiansand mønstringskrets er nå digitalisert. Det samme er et par av hovedrullene.


>Nå kan du søke i statsarkivets bokdatabase! Vi har en stor samling av bøker og tidsskrifter. Alt kan brukes på lesesalen i Arkivsenter sør.


>9. mai 2014 var det 150 år siden slaget ved Helgoland. Statsarkivet har opplysninger om de falne, som ble gravlagt her i byen.


>Vi arbeider med å lage temaforslag til historiestudenter. Fra før finnes en oversikt over regionalhistoriske forskningsoppgaver. Vi ønsker studenter og forskere fra hele landet velkommen til oss for å bruke skriftlige kilder.


>Vi har skannet og publisert 2000 gamle fotografier fra arkivene våre. Fotografiene ligger på nettsiden til Digitale bilder i Agder.


>I mars 1814 måtte Nicolai Wergeland søke biskopen om permisjon for å delta i riksforsamlingen på Eidsvoll. Vi har funnet permisjonssøknaden. Den ble innvilget.


> I 1814 ble brukseier og ridder Jacob Aall valgt til eidsvollsmann på en litt spesiell måte. Vi har funnet fram dokumentene om dette.


> Mikrofilmene av folketellingen 1865 for Agder er nå skannet. Mange ønsker å kunne sjekke om det er feil i avskriftene som allerede har ligget lenge på Digitalarkivet.  


> Nå kan du lese Hunsfos fabrikkers styremøteprotokoller 1886-1964 på nett. Og årsberetningene 1917-1989. Vi har også ordnet hele arkivet etter Hunsfoss fabrikker. Det utgjør 116 hyllemeter og kan ses hos oss. Katalogen finner du på arkivportalen.no.  

Svartjeneste for småspørsmål


Følg oss på Facebook

_____________________________________

Statsarkivet i Kristiansand holder til i naturskjønne omgivelser i Presteheia like utenfor byen. Adkomst

Statsarkivet ble etablert i 1934. Den nåværende bygningen er fra 1997.

Vi har ca. 10 000 hyllemeter arkiver fra hele Agder. Arkivene er fra 1500-tallet til 1990-årene.

Vi er Agders hukommelse! Velkommen til oss - eller til å kontakte oss!