Lesesal


Statsarkivet i Kristiansand har en lesesal med plass til 20 besøkende. Lesesalen er felles med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder, som holder til i samme bygning. Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser.

Lesesalsvakta kan gi deg nødvendig rettledning, både om hva slags arkivmateriale du trenger, hvordan du kan bruke arkivkatalogene, hvordan du kan finne fram i arkivmaterialet og hvordan du skal lese vanskelig skrift. Men du må være innstilt på å gjøre det meste av arkivundersøkelsen på egen hånd.

For å få utlevert det som du vil se på, fyller du ut en bestillingsseddel. Den leveres til lesesalsvakta, som sørger for at sakene blir hentet til deg fra magasinet. Som regel tar det 5-10 minutter fra du bestiller noe og til det er brakt til plassen din.

En del av boksamlinga står på lesesalen. Alt det som står på lesesalen, kan du bruke uten å fylle ut bestillingsseddel. På lesesalen er det kameraovervåkning.

På lesesalen finner du:
-pc-er som du kan bruke gratis til å søke etter informasjon på Internett i forbindelse med arkivundersøkelsen din
-printer hvor du kan skrive ut inntil 10 ark gratis pr. dag, utover dette er prisen 2 kr pr. ark
-digitalt kamera på stativ hvor du kan fotografere arkivkilder (ta med minnepinne eller kjøp CD-plate av oss for 10 kr eller ta bilde med medbrakt kamera)
-trådløst nettverk hvis du har med egen pc.

Hvis du trenger å snakke høyt og lenge med noen, kan du bruke samtalerommet foran i lesesalen. Samtalerommet har sitteplass til fire og er lydisolert.