Vi vil i tillegg til alle hverdager ha åpent kun én lørdag i måneden, men disse dagene vil vi til gjengjeld stille med en godt bemannet og aktiv lesesal. Dette er et tilbud for alle som er interessert i slektsforskning og lokalhistorie, og vi oppfordrer spesielt nybegynnere til å ta seg en tur! 

Vi vil være behjelpelige med å finne fram arkivkilder i magasinet og vi kan også hjelpe til med å tyde gotisk skrift. Statsarkivet har arkiver fra Buskerud, Vestfold og Telemark, men det er ingen grunn til å bli hjemme selv om du ikke har slekt i området. Vi har nemlig inngått et samarbeid med DIS Kongsberg, som vil ha representanter til stede som kan hjelpe til med søking i forskjellige kilder på nett.

Dersom du vil ha starthjelp til slektsforskning, anbefaler vi at du har opplysninger om personer så langt tilbake som til før 1930-tallet.

Vi har valgt ut noen spennende temaer for hver lørdag, som vil fungere som en rød tråd for dagen hvor vi vil finne fram noen relevante eksempler. Men du vil også kunne få svar på andre ting på disse dagene. 

Ta gjerne med egen pc, vi har trådløst nettverk!

Dato Tema
1.9 Slektsforskning, også for nybegynnere
6.10 Dødsfall og arv
3.11 Straff og forbrytelser
1.12 Eiendom og tinglysning

Det er åpent 10-14, og gratis kjeks og kaffe. Velkommen til hyggelige og sosiale dager!

Adresse: Frogs vei 44, Kongsberg