Høstens prøveprosjekt viste at det finnes en stor interesse for å lære mer om slektsforskning og om bruk av arkivsaker. Vi vil derfor videreføre dette etter nyttår, og starter allerede lørdag 5. januar med tema slektsforskning for nybegynnere. Hver lørdag vil vi vise fram noen eksempler på arkivsaker som kan være nyttige innenfor bestemte temaer, men det vil selvsagt være anledning til å få svar på alle typer spørsmål.

Vi henter arkivkilder i magasinet og vi kan også hjelpe til med å tyde gotisk skrift. Statsarkivet i Kongsberg har arkiver fra Buskerud, Vestfold og Telemark, men det er ingen grunn til å bli hjemme selv om du ikke har slekt i området. Vi fortsetter nemlig samarbeidet med DIS-Kongsberg, som vil ha representanter til stede som kan hjelpe til med søking i forskjellige kilder på nett.

Dersom du vil ha starthjelp til slektsforskning, anbefaler vi at du har opplysninger om personer så langt tilbake som til før 1930-tallet.

Vi har valgt ut noen spennende temaer for hver lørdag, som vil fungere som en rød tråd for dagen hvor vi vil finne fram noen relevante eksempler. Men du vil også kunne få svar på andre ting på disse dagene. 

Ta gjerne med egen pc, vi har trådløst nettverk!

Program for våren 2013:

Dato Tema
5.januar Slektsforskning, også for nybegynnere
2.februar Farskap og bidrag
2.mars Borgerskap og handelsbrev
6.april Reise og flytting