”I en sofa på arkivet” har i løpet av våren rukket å bli en svært populær arrangementsrekke, og denne høsten åpnes igjen dørene til Riksarkivet. Målet er å skape et levende miljø i bygningen også etter at lesesalen er stengt, og Riksarkivet inviterer derfor jevnlig forfattere som har arbeidet med historisk kildemateriale til å sitte i deres blå sofa og fortelle om bøkene og arbeidet sitt.

– Vi er stolte av høstens program, og vi gleder oss til å ønske velkommen til tre nye sofakvelder, sier Bård Alsvik, historiker og underdirektør i seksjon for formidling i Riksarkivet. – Med så sentrale historikere og forfattere på besøk håper vi mange vil finne veien til oss for å høre spennende og interessante diskusjoner.

I fjellet under Riksarkivbygningen ligger det lagret 130 kilometer med arkiver som dokumenterer menneskers levde liv helt tilbake til 800-tallet. Det gjør Riksarkivet til en naturlig møteplass og arena for historieinteresserte.

– Mange biografier og bøker om historie kunne ikke vært skrevet uten kildene i Riksarkivet, de er uvurderlige kilder til kunnskap om fortiden og fulle av gode historier som kan inspirere forfattere, sier Alsvik. – Interessen for historie er generelt stor i Norge, og vi håper våre sofakvelder kan stimulere interessen ytterligere.

Om ”I en sofa på arkivet”
”I en sofa på arkivet” er en arrangementsrekke i regi av Riksarkivet (ved Sognsvann stasjon).
Arrangementene er åpne for alle. Gratis entré og salg av mineralvann/øl/vin og noe å bite i.
Tidspunkt: kl 19-21.30

Høstens temaer:

25. september: Historiske romaner – bastarder i historieskrivingen? Niels Fredrik Dahl og Kurt Aust i samtale med Erling Sandmo

16. oktober: 1900-tallet – bedre enn sitt rykte? Nils-Rune Langeland og Stein Tønnesson i samtale med John McNicol.

20. november: Like gode nordmenn? Den norske militærfascismens historie. Lars Borgersrud og Hans Fredrik Dahl i samtale med Guri Hjeltnes.