Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten
Skatter fra arkivet

”Skatter fra arkivet” er en utstillingsrekke der Riksarkivet og Statsarkivet i Oslo viser eksempler på spennende originalmateriale fra magasinene. Årets utstilling har smakebiter fra mange ulike temaer, som gruvedrift, regnskap for heksebrenning, andre verdenskrig, arkitektur, et omstridt bokmanus og nytelsesmidler.

Med 150 000 hyllemeter arkivmateriale er det nok å ta av når Riksarkivet og Statsarkivet i Oslo skal vise frem eksempler på det de tar vare på. ”Skatter fra arkivet” stiller ut dokumenter, kart og fotografier som utmerker seg ved at de speiler store historiske begivenheter, representerer noe nytt og viktig eller forteller spesielle historier.

Årets utstilling dekker et vidt spekter, både tematisk og tidsmessig. Det eldste materialet er over tusen år gammelt, mens det nyeste er minnemateriale etter 22. juli. Tematisk er spennet bredt, fra syndige fristelser i det nylig ankomne Freia-arkivet og laboratorieprotokoller fra Tiedemanns tobakk, til regnskap for henrettelser på 1600-tallet og en landskapstegning av Ibsen.

Originalene vises i utstillingen i Skattkammeret, som ligger i foajeen i Riksarkivbygningen.
.