Kirkebøker og folketellinger


De fleste som holder på med slektsforskning er godt kjent med kirkebøkene og folketellinger som ligger som skannede bilder og i søkbar elektronisk form på Digitalarkivet. Disse to kildene skaper sammen selve strukturen, eller stammen og grenene i slektstreet.

Her kan du bli bedre kjent med kirkebøkene på Digitalarkivet. Du finner brukerveiledning, informasjon om tjenesten og sognehistorikk nederst i den grå kolonnen til venstre på siden.

Folketellingene finnes også på Digitalarkivet, og folketellingene 1801, 1865, 1900 og 1910 er registrert og søkbare for hele landet. Folketellingen 1875 finnes kun i søkbar form på Digitalarkivet for de områdene der frivillige har utført avskrivningsarbeidet. Folketellingen 1885 ble bare foretatt for byer og ladesteder, og noen finnes som søkbare på Digitalarkivet. Folketellingen 1891 var landsdekkende, men finnes digitalisert og søkbar kun for enkelte områder.

Registreringssentralen for historiske data (RHD) har også tilgjengeliggjort søkbare folketellinger - se linker til høyre.