Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

Runebommens femte rad

           

Femte rad

  1. Kvinneskikkelse som skal være djevelens kvinne. Anders Poulsen påsto ikke å vite navnet hennes.
  2. Menneskeskikkelse som står utenfor den første. En djevel som dreper folk.
  3. Menneskeskikkelse som er djevelen som er løs og regjerer i helvete og svever over verden. Anders Poulsen sier at denne kan han heller ikke navnet til. Denne skikkelsen rømte da Gud bandt den andre. Da Gud fant denne hadde han sko av jern på og trådte denne i en stor myr.
  4. I_I_I som han kalte Hilvet Tol, som er helvetes ild, denne ilden brenner sjelen til menneskene i helvete.
  5.  To rundinger oppå hverandre kalt Hilvet Tarve Giedme, som er helvetes tjære i en kjele som koker menneskenes sjel.
  6.  Et rekangel kalt Hilvet Haufd, helvetes grav, hvor alle de mennesker som tror på djevelen blir kastet uti av Gud.
  7.  Menneskeskikkelse som har en strek fra halsen til en støtte som han kalte Hvenaales Gvolisis, en bundet djevel i lenke. Den djevelen som ble bundet da Gud skapte verden.
   

Til denne runebommen hadde Anders Poulsen to hammere, gjort av reinsdyrhorn som han kalte Qiaarve vetzier, med den ene banker han stadig på runebommen og når han vil finne ut om noe er sant eller ikke så bruker han et messingstykke, kalt palm. Hvor messingstykket danser vil si noe om personen som han spiller for.

Anders Poulsen viste så for retten hvordan han gjorde det, at han korset seg, ba Fader vår på karelsk, og hvilke andre ord han ba. Han erkjente ikke skyld i å ha gjort noen noe vondt, eller vært ukristen. Men, sa han videre, siden øvrigheten ikke ønsket at han skulle bruke runebommen så skulle han slutte. .