Tirsdager

Slektsverksted alle tirsdager fra september til mai

Arkivsenteret har i samarbeid med DIS-Sør-Trøndelag samlet ressurser knyttet til slektsforskning i et eget rom på Arkivsenterets lesesal.

Her finnes databaser som vi abonnerer på som Ancestry, de svenske databasene Arkiv Digital og SVAR, søketjeneste i Nasjonalbibliotekets aviser med mer. Du har også tilgang til DIS sin boksamling her.

Hver tirsdag er medlemmer fra DIS-Sør-Trøndelag tilstede i Slektsverkstedet kl. 10.00 – 13.00. Kom innom og få hjelp med egen slektsforskning og møt andre med samme interesse!

Omvisninger
 Vi tilbyr omvisninger i Arkivsenterets ulike institusjoner siste tirsdag i måneden i forbindelse med slektsverkstedene.

Slektsverkstedet

 

Finn din slekt!

På utvalgte torsdagskvelder har vi åpen lesesal med slektsforskningshjelp.  Her får du hjelp med din egen forskning av erfarne slektsforskere og kunnskapsrike arkivarer.  Vi møtes på lesesalen hvor vi vil ha tilgang på bygdebøker, registre og databaser.

Du kan jobbe med kildemateriale fra arkivene dersom du har bestilt det i forveien. Materiale fra arkivet bestilles i skranken senest kl. 14.30, eller på www.arkivportalen.no 

Kl. 18.00 – 20.00. Se Arkivsenterets program for informasjon omhvilke torsdager vi arrangerer "Finn din slekt!".

Sted: Arkivsenterets lesesal.

Gratis!

 

DIS-møter med foredrag

DIS arrangerer medlemsmøtene sin på Arkivsenteret, gjerne i kombinasjon med foredrag relatert til slektsgransking og lokalhistorie. Se Arkivsenterets program for mer informasjon.