Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

Når du pakker ned arkivet i flytteesker eller lignende, legg da arkivstykkene i riktig rekkefølge etter avleveringslisten. Det gjør det mye enklere for Statsarkivets personale å pakke opp arkivet. Det blir spesielt viktig når det er snakk om store avleveringer.

Merk flytteeskene med løpenummer (1,2,3 osv). Større avleveringer skal alltid leveres på pall, og transportør må surre plast rundt materialet slik at det ikke velter/faller av under transporten eller blir vått. Avleveringen må sendes med lastebil med lift (løftelem). Statsarkivet har ikke truck. Om vi må leie truck for å laste av arkiv, vil leie og medgått arbeidstid bli fakturert.

emballering

Dekk lasten med plast

Arkivet skal sendes til vår adresse: Statsarkivet i Trondheim, Maskinistgata 1, (Dora 1) 7042 Trondheim. Men husk å avtale tidspunkt med oss først! Arkiver skal ikke sendes inn uten at avtale er gjort på forhånd!

Og etterpå?

Når Statsarkivet har mottatt arkivet vil det bli kontrollert av oss. Dersom avleveringen er gjennomført slik at den oppfyller regelverket, sender vi en kvittering. Deretter settes arkivlisten inn i våre katalogpermer på lesesalen, og den blir etter hvert lagt ut på Internett. Og du har vært med på å gjøre vår kulturarv tilgjengelig for ettertiden!

lesesal

Arkivene blir tilgjengelige på lesesalen.