Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

"Metlingham June 23 1816

My Dearest Father

I have just recievd your Letter and will leave you to judge how surprisd i was to see by its contents that you were on Board a Ship, going so far from home…"

Slik innledet Johns datter brevet til faren. Hun var sjokkert over at han hadde reist ut på sjøen, noe hun mente at han var altfor gammel til. Hun syntes at han heller burde ha sendt ut den unge sønnen Charles, som isteden var satt til å styre firmaet i London, noe hun fryktet at han ikke ville klare. Av brevet framgår at hun også hadde sin mann ombord på skipet, og at hun selv arbeidet i tjeneste hos en Lady i Metlingham.

De andre brevene er skrevet av Johns mor, kone og sønn og svigerdatter. Brevene handler mye om sykdommer i familien, om bekymringer for mennene ombord og om at John junior, en av sønnene om bord, ble far i sitt fravær til lille Lucie, som ikke var frisk. Her finner vi også oppfordringer til mennene på båten om ikke å drikke for mye konjakk og et ønske om at de kjøper med seg tresko til alle der hjemme.

Letter from the daughter page1

Brev fra datteren side 1

Letters from the daughter page 2a

Brev fra datteren 2a

Letter from the daughter page 2b

Brev fra datteren 2b

Letter from the daughter page 3

Brev fra datteren 3.