Hvis du ikke klarer å komme inn på debattforumet eller 'Min profil' i Digitalarkivet fordi du har glemt passordet ditt, er det enkelt og uproblematisk å få laget seg et nytt passord. 

Enten man logger seg på profilen sin i Digitalarkivet eller i debattforumet, vil man under feltene hvor man skal fylle inn passord, kunne se en liten lenke som heter 'gløymd passordet?' eller 'har du glemt ditt passord'. Disse to er ikke helt lik i måten de fungerer, men de jobber mot samme brukerdatabase, og endrer man det ene stedet gjelder det både for Digitalarkivet og debatt.

Denne veiledningen er for løsningen som kommer opp gjennom påloggingen for Digitalarkivet:

http://da.digitalarkivet.no/bruker/logg_inn/

Etter å ha klikket lenken 'logg inn' blir man sendt videre til selve innloggingsbildet, hvor nevnte lenke 'gløymd passordet?' finnes. 

Klikker du så på lenken 'gløymd passordet?' blir du sendt videre til en side hvor det blir bedt om at man fyller inn sin epost-adresse, samt en captcha-kode som anvist på siden.

Etter å ha lagt inn den epost-adressen du brukte da du registrerte deg - samt lagt inn Captcha-koden - vil det bli sendt en epost til deg, med videre instrukser. Hvis du ikke husker hvilken epost du brukte (hvis du har flere altså), må du bare prøve deg fram med ulike adresser til den riktige blir lagt inn, og du mottar en epost. 

Eposten som du mottar, inneholder en lenke som du så klikker på (eventuelt klipp ut og lim inn i nettleseren). Lenken fører deg til en ny side hvor du så kan legge inn et nytt passord. Dette må legges inn identisk i begge felt. Klikk så på lagre. Du har nå endret passordet ditt og er klar til å logge inn.