1. Hvis du tidligere har registrert deg på http://da.digitalarkivet.no - Folketellingen 1910-siden - så er du allerede registrert bruker og du trenger kun å logge deg inn.
 2. På forum-sidene (http://forum.arkivverket.no) finner du påloggings- og registreringsvindu øverst til høyre. Klikk på lenken Opprett en bruker
 3. Les reglene, hak av og klikk på knappen for å fortsette registreringen (OBS! Denne er pr. 16. mai 2012 falt ut!).
   
 4. Fyll inn registreringsskjemaet:
 5. Hvis registreringen har gått uten feilmelding, vil du nå få opp et nytt vindu som bekrefter at du er registrert og at en e-post er sendt til den oppgitt e-postadressen slik at du kan bekrefte at adressen er korrekt.
 6. Åpne innboksen i e-posten din og kontroller om du har mottatt en e-post fra Arkivverket. Åpne e-posten og følg instruksen som står der for å bekrefte kontoen din i debattforaene. Du får beskjed om å klikke på en lenke/kopiere en nettadresse og lime den inn i nettleseren din. 
   
 7. Du vil da komme til innloggingssiden på http://da.digitalarkivet.no Her skriver du inn e-postadressen du brukte under registrering og passordet du lagde deg.
 8. Når du skal logg inn for å delta i debattene går du til http://forum.arkivverket.no og bruker samme e-postadresse og passord: