Det er mulig å legge inn feilmelding og kommentarer til alle avskrifter av kilder.

Digitaliseringen av folketellingen skal være kildetro, dvs. at det som står på registreringsskjemaet skal være det som vises i den digitale utgaven, selv om man mener at det er feil. Kommentarfunksjonen kan brukes for å angi at man mener opplysningen er feil eller mangelfull, og man kan for eksempel vise til andre kilder.

Vi får mange slike meldinger, og for at dette skal være håndterbart er det laget et kommentarsystem som vi oppfordrer alle til å bruke. Du gjør som følger:

Legge inn korrekturmelding

 1. Registrer deg som bruker: Klikk på "Registrer deg - Logg inn" øverst til høyre. (Hvis du alt er registrert som bruker, hopper du til punkt 4.)
 2. Fyll ut registreringsskjemaet:
  registreringsskjema for Digitalarkivet

  Registreringsskjema for Digitalarkivet

  Fyll inn fullt navn, e-postadresse, lag et passord og gjenta det. Under ser du et felt med ”rare” bokstaver i. Skriv inn ordene du ser i tekstboksen rett under ordene. Dette er en sikkerhetskode som brukes for å unngå at automatiske tjenester på nettet oppretter konto hos oss (les mer om CAPTCHA som dette kalles).
 3. Du vil nå motta en epost med en lenke som du må følge for å bekrefte kontoen din. 
 4. Gå deretter til den posten hvor du ønsker å legge inn en korrekturmelding.
 5. Klikk på ned-pilen: 
  Ekspanderingspil
 6. Klikk på ”Korrektur” i boksen som nå åpner seg:
  Korrekturlenken
 7. En ny side åpner seg hvor du kan fylle inn meldingen du ønsker:
  Korrekturskjema

  Korrekturskjemaet i Digitalarkivet

 8. Korrekturmeldingen blir lagret i tilknytning til posten, og andre vil kunne lese den hvis de klikker på nedpilen.

Vi vet at brukervennligheten i dette ikke er så god som ønskelig, men akkurat nå er det dette vi har fått klart. Vi ønsker å forbedre dette slik at du kan se opplysningene du ønsker å kommentere. Forhåpentlig blir dette bedre etter hvert.