Trefflisten

Når du har foretatt et søk vil du få en treffliste. Over trefflisten står det hvor mange treff du har fått. Av belastningshensyn har vi satt en begrensning på 1000 treff.
Trefflisten sorterer resultatet etter relevans. De postene som mest ligner på det du søkte etter, skal komme først. Går trefflisten over flere sider, finner du lenker for å bla og hoppe direkte til sider nederst.

Du kan fjerne kolonner fra trefflisten ved å klikke på krysset over kolonnen du vil ta bort. For å få kolonnen synlig igjen klikker du på plusstegnet som har erstattet kolonnen. Dette gjelder kun for den siden du ser på, når du blar deg videre i trefflisten, vil kolonnen være synlig igjen.For å se nærmere på en post/person/eiendom klikker du på det blå, understrekede navnet.

Nå kommer du til en visningsside for den bestemte posten med all informasjon fra folketellingen 1910. Denne visningssiden er nærmere beskrevet nedenfor. For å gå tilbake til trefflisten og se på en annen post bruker du tilbakeknappen i nettleseren din.

Forklaring til trefflisten i Digitalarkivet

Klikk på bildet for å se det i stort format.

Visning av en person eller eiendom

Klikk på personen/eiendommen i trefflisten for å se alle tilgjengelige opplysninger om personen eller eiendommen fra 1910-tellingen.

Personvisning

 • detaljer om personen: All personinformasjon er tatt med
 • oversikt over resten av husholdningen: Den viser et utdrag av personinformasjonen. Klikk på lenken i kolonnen P.nr. for å se alle opplysningene.
 • oversikt over leiligheten – hvis adressen har flere boliger: Den viser et utdrag av leilighetsinformasjonen. Klikk på lenken i kolonnen L.nr for å se alle opplysningene.
 • oversikt over bostedet: Den viser et utdrag av bostedsinformasjon. Klikk på lenken i kolonnen B.nr for å se alle opplysningene. Da vil du også få en oversikt over andre boliger/leiligheter ved samme adresse.
 • oversikt over tellingskretsen: Oversikten viser all informasjon. Klikker du likevel på lenken i kolonnen K.nr får du en oversikt over alle tilgjengelige bosteder for den tellingskretsen.

Eiendomsvisning

 • detaljer om eiendommen: All eiendomsinformasjon
 • oversikt over andre boliger/leiligheter – hvis adressen har flere boliger: Den viser utdrag av leilighetsinformasjonen. Klikk på lenken i kolonnen L.nr for å se alle opplysningene om leiligheten.
 • oversikt over beboerne – hvis eiendommen kun har én bolig, en gård for eksempel: Den viser et utdrag av personinformasjonen. Klikk på lenken i kolonnen P.nr. for å se alle opplysningene om denne personen.
 • oversikt over bostedet – hvis adressen har flere boliger: Den viser et utdrag av bostedsinformasjon. Klikk på lenken i kolonnen B.nr for å se alle opplysningene. Da vil du også få en oversikt over andre boliger/leiligheter ved samme adresse.
 • oversikt over tellingskretsen: Oversikten viser all informasjon. Klikker du på lenken i kolonnen K.nr vil du få en oversikt over alle tilgjengelige bosteder for den tellingskretsen.

Eiendommens ulike visninger av personinnhold, vises på formen 5-3-2. Første tallet er det totale antallet, det andre tallet er antall menn og det siste er antall kvinner.

Eiendommens romlige forhold vises på formen: ”le2:3-1-2 le3:1-0-1 le5:1-1-2 sum 3-1-4”. I denne rekken indikerer bokstavene ”le” leilighet, og tallet bak, antall rom i leiligheten. ”le2” er altså en toroms. 
Første tall etter det indikerer hvor mange toroms det finnes totalt, neste tall hvor mange som er ubebodd, og siste hvor mange som er bebodd. ”le2:3-1-2” tilsier da altså at av tre toromsleiligheter er to bebodd og en ubebodd.

Andre aktuelle forkortelser knyttet til eiendom:

 • bu = butikklokaler
 • ko = kontorlokaler
 • ve = verkstedlokaler
 • fa = fabrikklokaler
 • an = andre lokaler
forklaring til personvisning i 1910-tellingen

Klikk på bildet for å se det i stort format.