På like fot med våre brødre?

5. mars åpnet Riksarkivet og Statsarkivet i Oslo utstillingen På like fot med våre brødre? som en markering av stemmerettsjubileet.  

Denne utstillingen handler om den lange og vanskelige veien fram mot seieren i 1913. En tidslinje viser viktige milepæler underveis. Gjennom eksempler fra våre arkiver forteller vi også historien til stemmerettspionerene Aasta Hansteen, Gina Krogh, Fredrikke Qvam og Randi Blehr. På hver sin måte spilte de en viktig rolle i kampen for allmenn stemmerett. Utstillingen gir også et innblikk i kvinners yrkesliv på denne tiden.

Utstillingen står i Skattkammeret i Riksarkivbygningen og er åpen frem til 5. november.

I tilknytning til utstillingen har vi også lansert en ny blogg med tittelen Dokumentene forteller. Her vil vi presentere dokumenter og foto knyttet opp mot et nytt tema hver måned. I mars er temaet Kvinner i 100, der vi setter fokus på bra damer fra de siste 100 årene.

Flere arrangementer følger senere.

Bilde av elever fra Hartvig Nissens skole

Elever fra Hartvig Nissens skole fremførte smakebiter fra en oppsetning om kvinnenes kamp for stemmerett da utstillingen På like fot ved våre brødre? ble åpnet i Riksarkivet 5. mars.

Bilde av riksarkivar Ivar Fonnes som åpner utstillingen På like fot med våre brødre?

Velkommen inn! Riksarkivar Ivar Fonnes klipper snoren og åpner dørene til Skattkammeret, der utstillingen om stemmeretten står fremme.